HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Moderator: sq9

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez Grzesiek » 2014-09-02, 09:26

Czy zawieszanie się Hypercube ok. raz dziennie jest wadą sprzętu czy problemem z oprogramowaniem ?
Grzesiek
 
Posty: 13
Dołączenie: 2013-03-01, 22:42

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez majkel_28 » 2014-09-02, 15:06

Witam proszę o poprawę o głosu w YouTube i IPTV którego nie ma są tylko szumy. Czy będzie na ten tuner poprawka aby działał głos na tych pluginach?
TNK Smart HD
GI Xpeed LX 2
GM Hypercube
majkel_28
 
Posty: 67
Dołączenie: 2011-07-16, 22:22

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez majkel_28 » 2014-09-28, 15:30

Witam kiedy można się spodziewać poprawki E2 i na Android. Na Androida nic nie można pobrać ostatnie programy jakie można pobrać są z roku 2012.
TNK Smart HD
GI Xpeed LX 2
GM Hypercube
majkel_28
 
Posty: 67
Dołączenie: 2011-07-16, 22:22

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez Jurek » 2014-10-01, 08:24

Wrzuciłem na ftp-a ostatniego androida do Hypercube`a, 21.03.2013.
Jurek
Administrator
 
Posty: 3086
Dołączenie: 2007-06-12, 12:23
Miejscowość: Wrocław

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez majkel_28 » 2014-11-10, 09:15

Witam czy czy w tym roku będzie wypuszczone poprawione oprogramowanie na ten tuner chodzi mi o E2 i android? Czy tak trudno znaleźć jaką grupę informatyków w linuxie aby poprawiła te oprogramowanie.
TNK Smart HD
GI Xpeed LX 2
GM Hypercube
majkel_28
 
Posty: 67
Dołączenie: 2011-07-16, 22:22

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez Grzesiek » 2014-11-12, 10:32

Witam, Podpinam się pod pytanie wyżej. Zaglądam tu codziennie mając nadzieje, że coś się jednak zmieni z tym tunerem ale patrząc po intensywności wypowiedzi dystrybutorów to raczej szanse są znikome. Szybciej można by coś wywnioskować z githuba Perisan Empire ale tam też nic ciekawego się nie dzieje w kierunku poprawy Hypercuba :-(
Grzesiek
 
Posty: 13
Dołączenie: 2013-03-01, 22:42

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez Jurek » 2014-11-13, 08:30

Nad Hypercube pracuje również rodzima ekipa z PKT. To nie jest problem oprogramowania, ale jak pisali wcześniej koledzy driverów pod tę platfromę. W tej kwestii jesteśmy skazani na producenta, nie mając źródeł poprawionych nawet najlepsza ekipa nie da rady nic zrobić.
Natomiast w kwestii nacisków na producenta robimy co się da. Ale żadnych terminów nie obiecam.
Jurek
Administrator
 
Posty: 3086
Dołączenie: 2007-06-12, 12:23
Miejscowość: Wrocław

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez Jurek » 2014-11-13, 14:27

Na ftp wrzuciliśmy stabilną wersję oprogramowania przygotowaną przez ekipy niemieckie z września tego roku. Nie testowane przez nas, ale dystrybutorzy niemieccy stosują ją bez problemów.
Jurek
Administrator
 
Posty: 3086
Dołączenie: 2007-06-12, 12:23
Miejscowość: Wrocław

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez zukon » 2014-11-16, 22:01

No niestety - bez źródeł driverów i kernela ciężko coś zrobić. Czysto teoretycznie można by było zrobić Hyperiona 4.5 opierając się na starej bazie ale miał by on wszystkie wady starych softów - bo kernel i biblioteki pozostają te same :(
Polish Koders Team

CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!
IPBOX 9900 | HYPERCUBE | XPEED LX3 | XPEED CLASS2 - HYPERION v5.4

NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
zukon
 
Posty: 76
Dołączenie: 2013-05-11, 20:19

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez majkel_28 » 2014-11-21, 10:57

Więc panie Jurku proszę o udostępnienie tego co potrzeba aby grupa PKT mogła coś zrobić z tym niedorobionym softem.
TNK Smart HD
GI Xpeed LX 2
GM Hypercube
majkel_28
 
Posty: 67
Dołączenie: 2011-07-16, 22:22

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez sq9 » 2014-11-21, 12:15

@majkel_28
z Twojej wypowiedzi wynika że nie zrozumiałeś co napisał @zukon na dzisiaj nikt nie ma nowych driverów i najprawdopodobniej ich nie będzie :idea:
Dostępu do kodu źródłowego nie ma też G.I w Europie ,producent w Chinach ze względu na małą sprzedaż olał sprawę i takie są efekty(pisze o tym za wypowiedziami na znanych forach niemieckojęzycznych ) bo na tym rynku sprzedano go najwięcej :idea:
Dystrybutorzy w Niemczech wysprzedali stan magazynowy po "cenie zakupu" i teraz kupujący piszą na forach o problemach o których Ty piszesz i nic to nie zmieni :idea:
Tuner w tej postaci oprogramowania poprawnie obsługuje TV SAT,a ANDROID jest w stanie obsłużyć pliki multimedialne z którymi E2 sobie nie radzi, sam mam ten tuner i nie jestem zadowolony z obsługi multimedialnej w E2 ale cóż , nic zrobić nie mogę :-?
GI XPEED CLASS S2| GI XPEED LX2 | GI XPEED LX3 HYPERION v 5.6 | GM HYPERCUBE HYPERION v5.6 BETA I GI980HD HYPERION5.5
Awatar użytkownika
sq9
Moderator
 
Posty: 553
Dołączenie: 2011-04-05, 22:27

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez Grzesiek » 2014-11-28, 10:55

Ostatnia stabilna wersja oprogramowania przygotowana przez ekipy niemieckie z września tego roku u mnie nie wykrywała żadnego kanału DVB-T. Zawiesza tuner tak samo co jakiś czas. Cofnąłem się do poprzedniej wersji i działa DVB-T. Tak więc czekamy na nową wersję (może od PKT coś się urodzi).
Grzesiek
 
Posty: 13
Dołączenie: 2013-03-01, 22:42

Poprzednia

Powróć do Golden Media Hypercube

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron