HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Moderator: sq9

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez sq9 » 2013-05-10, 21:05

@ majkel_28 i reszta naiwnych

Raz na zawsze zapamiętajcie :
Dystrybutor tunerów nie będzie udostępniał oprogramowania które samo w sobie będzie umożliwiało ,dzielenie kart ,korzystanie z zewnętrznych źródeł ECM oraz innych tego typu bajerów!

Zasada jest taka dostajesz oprogramowanie które w tej chwili potrafi poprawnie nagrywać programy kodowane ,potrafi nagrywać jednocześnie kilka programów na raz (2 X DVB-S2) ma poprawny obraz i to jest tyle !

reszta zależy od użytkownika :!:

W E2 przed wgrywaniem nowej wersji wykonujesz backup swoich ustawień
następnie przywracasz i masz gotowe

Są już dostępne backup-y użytkowników z wszystkimi potrzebnymi dodatkami ,wystarczy tylko poszukać :idea:

REGULAMIN naszego forum sztywno określa granice tematyczne jak i o czym można pisać i tego niestety się trzymam :idea: :!:
GI XPEED CLASS S2| GI XPEED LX2 | GI XPEED LX3 HYPERION v 5.6 | GM HYPERCUBE HYPERION v5.6 BETA I GI980HD HYPERION5.5
Awatar użytkownika
sq9
Moderator
 
Posty: 553
Dołączenie: 2011-04-05, 22:27

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez majkel_28 » 2013-05-10, 21:54

Z całym szacunkiem panie sq9 nie jestem naiwny to po co pisać system jeśli nie spełnia podstawowych funkcji łącznie z nagrywaniem programów kodowanych jeśli ich nie dekoduje może czas wysłać programistów na kurs programowania do grupy PKT aby system stał się użyteczny dla wszystkich anie dla bardziej zaawansowanych.

Pokaż choć jedno oprogramowanie ze stajni PKT które ma zainstalowaną obsługę czytnika kart po pobraniu z serwera :!:
sq9

viewtopic.php?f=49&t=1326 proszę
jest możliwość pobrania emu w plugin i wszystko do odpalenia karty.
TNK Smart HD
GI Xpeed LX 2
GM Hypercube
majkel_28
 
Posty: 67
Dołączenie: 2011-07-16, 22:22

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez sq9 » 2013-06-30, 13:40

Nowe oprogramowanie Hypercube z Cynextra 28/06/2013

Kod: Zaznacz wszystko
How to upgrade the Hypercube:

1:Copy the upgrade file(SU980) to the root of USB device.
2:POWER Off the STB and insert the usb device.
3:Press the POWER KEY and CH+ Key at the same time,and power on the STB
4:Please loosen POWER KEY and CH+ Key while the OLED display show "Super up ,pls wait...", the STB start update.
5:After update STB start automatically to E2 system.
6: Download finished!




Fixed Bugs / Add new function in SW Version 28. June. 2013:

1. System stabil
2. Work on CA drivers
3. Recording more stable
4. XML up to date
5. DVB-T Tuner more strong (please check the data of your area in /etc/tuxbox/terrestrial.xml)
6. Sensitive of DVB-S2 Tuner optimize
7. TXT more fast
8. Webif optimize
9. Wifi optimize







We work to solve other problems and we try to support new SW soon.

FTP log in to STB are - User: root pass:root

If any question or if you want to report problems with Hypercube, please send e-mail to:



technik@cynextra.com

Thank you

Your Golden Media Team


POBIERZ:
http://www.cynextra.com/download.php?fi ... 062013.zip

oraz wersja z uruchomionymi czytnikami i kilka dodatków:

https://mega.co.nz/#!hR0BhR6K!KnUPixErN ... Y1MawixvGc
GI XPEED CLASS S2| GI XPEED LX2 | GI XPEED LX3 HYPERION v 5.6 | GM HYPERCUBE HYPERION v5.6 BETA I GI980HD HYPERION5.5
Awatar użytkownika
sq9
Moderator
 
Posty: 553
Dołączenie: 2011-04-05, 22:27

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez Grzesiek » 2013-07-03, 11:10

Witam,
W przypadku tego drugiego softu nie działa mi dekodowanie C+. Zmieniłem konfiguracje Oscama wg.
viewtopic.php?f=50&t=1292&p=13849#p13849
i wszystko śmiga.
Czasy reakcji na zmianę kanału są o niebo lepsze na tym nowym sofcie. Praktycznie głos pojawia się prawie natychmiast, wizja po chwili (1-2 sek.). Być może to zasługa lepszej obsługi Conax'a bo czasy przy dekodowaniu są o ok. 10 razy mniejsze. Wcześniej było ok. 3000ms - 3500ms teraz jest w okolicach 320ms. Na razie nie zauważyłem jeszcze przycinania kanałów. Niezależnie czy to HD czy SD. Mało na razie go testowałem bo nie miałem czasu. Przy zainstalowaniu kilku pluginów niestety nie wstawał soft do końca i nie dało się z niego korzystać. Musiałem zrobić flasha ponownie i nie instalowałem już pluginów.
Jedynie co mnie jeszcze denerwuje to to, że po starcie nie włącza się żaden kanał i cały czas jest plansza startowa GM. Dopiero przełączenie na jakikolwiek kanał "aktywuje" tunka. Instalacja pluginu Set start canal nie pomogła.
W końcu Hypercube z tym softem zaczyna przypominać urządzenie do użytku. Oby tak dalej.
Grzesiek
 
Posty: 13
Dołączenie: 2013-03-01, 22:42

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez zukon » 2013-07-03, 16:10

Grzesiek napisał(a):W końcu Hypercube z tym softem zaczyna przypominać urządzenie do użytku.

To poczekaj do weekendu - Hyperon2 nadchodzi :D
Polish Koders Team

CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!
IPBOX 9900 | HYPERCUBE | XPEED LX3 | XPEED CLASS2 - HYPERION v5.4

NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
zukon
 
Posty: 76
Dołączenie: 2013-05-11, 20:19

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez Grzesiek » 2013-07-03, 21:13

Używałem ponad miesiąc wersję Hyperion Beta 1. Na pewno lepszy soft niż ten majowy ze stajni GM. Oceniam tą Betę tak średnio.Często zawieszała tuner totalnie. Jakieś dziwne pionowe zielone paski były wtedy na ekranie. Co chwila miał czkawkę na różnych kanałach. Czasy dekodowania czasami przekraczały 5000ms (stąd pewnie te czkawki). Działał mi jedynie Oscam 1.10 Wersja 1.20 za nic nie chciała mi ruszyć. Kompilować na nowo jakoś mi się nie chciało. Mam nadzieję, że wersja oficjalna będzie dużo lepsza.
Bynajmniej ten nowy soft GM wydaje mi się lepiej działać od Hyperiona Beta. Nawet streaming na Galaxy S2 działa (ale nie w HD :-( ). P. Archer Zhao i spółka odwalili kawał dobrej roboty ;-) Śledząc zmiany w kodzie sporo przerobili.
Jeszcze żeby RCU WUKONG1 był dostępny w Polsce to byłoby super.
Grzesiek
 
Posty: 13
Dołączenie: 2013-03-01, 22:42

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez SebiCo » 2013-07-04, 09:28

Hyperion Beta to już dość stara wersji ;-) w Hyperion v2 jest dużo zmian i myślę że będziecie zadowoleni :mrgreen:
SebiCo
 
Posty: 30
Dołączenie: 2011-04-13, 09:16

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez Grzesiek » 2013-07-04, 13:14

Liczę na to i czekam z niecierpliwością :-D
Grzesiek
 
Posty: 13
Dołączenie: 2013-03-01, 22:42

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez majkel_28 » 2013-09-28, 12:11

Witam czy plugin YouTube działa z głosem czy tak samo jak na HYPERION v1 i v2 brak głosu
TNK Smart HD
GI Xpeed LX 2
GM Hypercube
majkel_28
 
Posty: 67
Dołączenie: 2011-07-16, 22:22

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez sq9 » 2013-09-28, 12:24

Poprawek w tym kierunku na razie nie było :idea:
GI XPEED CLASS S2| GI XPEED LX2 | GI XPEED LX3 HYPERION v 5.6 | GM HYPERCUBE HYPERION v5.6 BETA I GI980HD HYPERION5.5
Awatar użytkownika
sq9
Moderator
 
Posty: 553
Dołączenie: 2011-04-05, 22:27

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez majkel_28 » 2013-09-28, 12:35

Od dawna nie ma aktualizacji na ten tuner czy firma GM o nim zapomniała dziś mijają 3 miesiące?
TNK Smart HD
GI Xpeed LX 2
GM Hypercube
majkel_28
 
Posty: 67
Dołączenie: 2011-07-16, 22:22

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez majkel_28 » 2014-02-06, 17:59

Witam mam pytanie do pana Jurka czy do tego tunera będzie aktualizacja oprogramowania fabrycznego kiedy będą działy poprawnie pluginy chodzi mi fonię np: YouTube.
TNK Smart HD
GI Xpeed LX 2
GM Hypercube
majkel_28
 
Posty: 67
Dołączenie: 2011-07-16, 22:22

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez sq9 » 2014-02-07, 09:54

Tuner fajny ,ale z moich informacji wynika że umarł :-?
GI XPEED CLASS S2| GI XPEED LX2 | GI XPEED LX3 HYPERION v 5.6 | GM HYPERCUBE HYPERION v5.6 BETA I GI980HD HYPERION5.5
Awatar użytkownika
sq9
Moderator
 
Posty: 553
Dołączenie: 2011-04-05, 22:27

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez Zulu » 2014-02-20, 10:03

Łudzę się jeszcze nadzieją, że będzie na niego e2bmc. Z forum openatv można wywnioskować, że niestety producent nie jest zainteresowany współpracą.
Tymczasem tunery za 200zł mają większe możliwości multimedialne :-?
Zulu
 
Posty: 6
Dołączenie: 2013-01-26, 10:31

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez Jurek » 2014-02-20, 16:04

Fabrycznie faktycznie nie wygląda to zbyt ciekawie, ale PKT chyba nie powiedział jeszcze ostatniego słowa.
Jurek
Administrator
 
Posty: 3086
Dołączenie: 2007-06-12, 12:23
Miejscowość: Wrocław

PoprzedniaNastępna

Powróć do Golden Media Hypercube

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron