HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Moderator: sq9

HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez sq9 » 2013-03-19, 11:26

W tym temacie prowadzimy dyskusje na temat oprogramowania dostępnego na stronie producenta :
http://www.cynextra.com/downloads/Software/

każdy wydawca będzie miał swój osobny temat do dyskusji unikniemy bałaganu :idea:

Poprawne oprogramowanie z obsługą czytnika kart dzięki pracy kol.SebiCo

POBIERANIE v2.1

Dostępne jest nowe oprogramowanie na stronie producenta z 10-05-2013
które rozwiązuje problemy z nagrywaniem programów kodowanych
GI XPEED CLASS S2| GI XPEED LX2 | GI XPEED LX3 HYPERION v 5.6 | GM HYPERCUBE HYPERION v5.6 BETA I GI980HD HYPERION5.5
Awatar użytkownika
sq9
Moderator
 
Posty: 553
Dołączenie: 2011-04-05, 22:27

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez majkel_28 » 2013-03-19, 12:33

Witam nie mam pluginu oscam i nie mogę uruchomić TNK Smart HD proszę o pomoc.
TNK Smart HD
GI Xpeed LX 2
GM Hypercube
majkel_28
 
Posty: 67
Dołączenie: 2011-07-16, 22:22

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez cetra » 2013-03-19, 14:36

wyszukaj, pobierz i zainstaluj
enigma2-plugin-emu-oscam-doscam_1.0_arm.zip

następnie wgraj swoją konfigurację.
cetra
 
Posty: 17
Dołączenie: 2013-02-15, 08:58

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez majkel_28 » 2013-03-20, 09:45

A jak to zainstalować jestem początkujący w tunerach z systemem linux.
TNK Smart HD
GI Xpeed LX 2
GM Hypercube
majkel_28
 
Posty: 67
Dołączenie: 2011-07-16, 22:22

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez wispiotr » 2013-03-20, 09:56

zarządzanie oprogramowaniem-instaluj pakiet lokalny oczywiście z pena
wispiotr
 
Posty: 41
Dołączenie: 2007-11-07, 07:59
Miejscowość: wrocław

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez majkel_28 » 2013-03-20, 10:23

Nie widzi pena z tym plikiem czy ten plik musi być jakimś katalogu czy pen sformatowany inaczej niz fat 32. Wygląda że system na ten tuner jest nie kompletny nie można nic na nim uruchomić. A wsparcie jest takie jakie jest.
TNK Smart HD
GI Xpeed LX 2
GM Hypercube
majkel_28
 
Posty: 67
Dołączenie: 2011-07-16, 22:22

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez cetra » 2013-03-20, 11:05

pendrive w fat32 może być, wgrałeś na niego plik *.ipk czy *.zip ??
cetra
 
Posty: 17
Dołączenie: 2013-02-15, 08:58

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez SebiCo » 2013-03-20, 11:06

TUTAJ masz oscama + configi od kolegi sq9
Binarkę oscama przekopiuj FTPem do /usr/bin i zmień atrubyty na 755
klucze do /var/keys (jeśli nie ma katalogu to go utwórz)
do /etc/ppanels skopiuj plik z załącznika (po uprzednim rozpakowaniu oczywiście) i w pluginie ppanels będziesz mógł uruchomić i zatrzymać OSCama

PS Pisane "na kolanie" ale jest prawdopodobieństwo, że ruszy ;)
Załączniki
g.zip
(406 Bajty) Ściągnięto 233 razy
SebiCo
 
Posty: 30
Dołączenie: 2011-04-13, 09:16

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez majkel_28 » 2013-03-20, 11:29

Zrobiłem zgodnie z instrukcją SebiCo nadal nie mam plugins oscam i nie widzi mi karty trzeba wrócić do starego poczciwego 9080.
TNK Smart HD
GI Xpeed LX 2
GM Hypercube
majkel_28
 
Posty: 67
Dołączenie: 2011-07-16, 22:22

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez SebiCo » 2013-03-20, 11:32

Nigdzie nie napisałem, że pojawi się plugins oscam, za to pisałem że w pluginie ppanels (chyba nawet jest w menu głównym) będziesz mógł uruchomić oscama ;)
SebiCo
 
Posty: 30
Dołączenie: 2011-04-13, 09:16

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez majkel_28 » 2013-03-20, 11:39

Nic takiego nie ma tuner przy przełączaniu programów łapie zawiechę pomaga wyłącznik z tyłu. A można prosić o gotowca abym odpalił TNK Smart HD. Kolego cetra nie wiem z jakim to jest rozszerzeniem ale wypakowałem z zipa jak możesz podeślij mi linka abym mógł to zainstalować z pena.
Ostatnio edytowany przez majkel_28, 2013-03-20, 11:44, edytowano w sumie 1 raz
TNK Smart HD
GI Xpeed LX 2
GM Hypercube
majkel_28
 
Posty: 67
Dołączenie: 2011-07-16, 22:22

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez SebiCo » 2013-03-20, 11:41

No to bardzo mi przykro - próbowałem ...
SebiCo
 
Posty: 30
Dołączenie: 2011-04-13, 09:16

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez majkel_28 » 2013-03-20, 11:46

Dzięki wielkie i za to.
TNK Smart HD
GI Xpeed LX 2
GM Hypercube
majkel_28
 
Posty: 67
Dołączenie: 2011-07-16, 22:22

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez SebiCo » 2013-03-20, 12:24

Jeszcze możesz oscama uruchomić z telnetu poleceniem
Kod: Zaznacz wszystko
oscam-stable -c /var/keys

tutaj nie ma siły musi ruszyć - jeśli nie to wklej loga z uruchamiania
SebiCo
 
Posty: 30
Dołączenie: 2011-04-13, 09:16

Re: HYPERCUBE oprogramowanie fabryczne -dyskusja

Postprzez sq9 » 2013-03-20, 13:12

o ile mnie pamięć nie myli to oscam musi sie nazywać oscam-stable w /usr/bin wkładając go samemu trzeba pamiętać o atrybucie 755 (by mógł się wykonać)
a pliki konfiguracyjne maja być w /etc/tuxbox/config/oscam-stable jeżeli chcemy uruchomić oscam-a z BP
tak jak podał SebiCo czyli /usr/bin/oscam-stable -c /var/keys trzeba zrobić z telnetu :idea: (wtedy konfiguracja jest w /var/keys) lub użyć skryptów podanych wyżej :idea:

oprogramowanie fabryczne ma dostęp do "pluginów" via internet , :idea: dla mniej zaawansowanych ta metoda jest łatwiejsza :idea:
wystarczy wtedy podmienić konfiguracje na swoja w określonych katalogach :!:


@majkel_28
Nie widzi pena z tym plikiem czy ten plik musi być jakimś katalogu czy pen sformatowany inaczej niz fat 32. Wygląda że system na ten tuner jest nie kompletny nie można nic na nim uruchomić. A wsparcie jest takie jakie jest.

tuner jest kompletny ma dobre wsparcie ,trzeba tylko mieć trochę wiadomości co i jak , oraz otwarty umysł i chęć uczenia się ;-)
- używamy pamięci zewnętrznej w formacie "ext" (do nagrywania instalacji pluginów z zewnątrz) nie FAT ani NTFS :idea:
GI XPEED CLASS S2| GI XPEED LX2 | GI XPEED LX3 HYPERION v 5.6 | GM HYPERCUBE HYPERION v5.6 BETA I GI980HD HYPERION5.5
Awatar użytkownika
sq9
Moderator
 
Posty: 553
Dołączenie: 2011-04-05, 22:27

Następna

Powróć do Golden Media Hypercube

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron