BigSat BS-S67CR - ???

Moderator: sq9

Re: BigSat BS-S67CR - ???

Postprzez Jurek » 2010-07-20, 08:10

Pod kartę TnK HD? Odpowiedź brzmi tak samo - tylko oryginalny tuner od TnK, karta z tunerem stanowi komplet.
Jurek
Administrator
 
Posty: 3086
Dołączenie: 2007-06-12, 12:23
Miejscowość: Wrocław

Re: BigSat BS-S67CR - ???

Postprzez darekcho » 2011-01-22, 23:20

Witam Jestem tu nowy ,mam na imię Darek.Co do tunera 67 mam kilka sugestii .Przydałaby się możliwość zapisu bieżącego softu z tunera na komputer (opcja do LZMA.exe).Drugie to program do edycji listy (czy jest ?) .Jesli nie to bardzo by się przydał taki w którym można zaciągać i pracować na listach z Fergusona,Philipsa lub Pioneera ,a po zmianie rozszerzenia ładowac BigSaty .(bodaj oprogramowanie pioneerowskie ma (przynajmniej teoretycznie ) możliwość wgrania bądz podglądu listy Philipsów .Wiem ze to poniekąd konkurencja ale do w/w tunerów jest mnóstwo *nowinek * i własciciele Big Sat-ów nie musieliby szukac po portalach ..Co do tunera 77 to zgodnie z numerologią zmieniłbym mu numer na 1313 lub 666 (no chyba ze patrząc od strony sprzedawcy to 77 i potrzec brzuch Buddy by dalej tak się szczęściło sprzedawac piec zamiast tunera...) Procesor w 77 wymaga bezwzględnie radiatora (a i tak po zamontowaniu można smażyć bekon) ,a ten słodki malutki chińczyk w *koszulce z emblematem CHRL * wlutowany w głowicę też poci się niesamowicie i nie wyrabia (objaw to cięcie sygnału wizji ). Jesli ktoś ma więcej cierpliwości i nie wyłączy tunera przy początkach zacięć sygnału to doprowadzi do *ugotowania* tego scalaka (i nie myślcie ze w Polsce jest on dostępny ..)Nie wiem jak można takie coś (77) nazwać tunerem ? Przypomina mi się okres siermiężnego PRL-u i telewizor Rubin który kolorowym był z nazwy a przeważnie odbierał w odcieniach czerwonego ... :lol:
darekcho
 
Posty: 4
Dołączenie: 2011-01-22, 21:58

Re: BigSat BS-S67CR - ???

Postprzez Jurek » 2011-01-24, 09:20

Witam na forum. Uwagi do BS-77 - celne, prawdziwe etc. Ten tuner w ogóle nie miał być na rynku, klienci go wymusili (start TnK) i mamy za swoje.
Co do edytora BS-67 - jest takie ustrojstwo, ale import list z innych tunków i zmiana rozszerzenia nie zadziała, inny procesor a ten jest tu kluczowy. Pozostaje "bawić się" tym edytorem. Zrzut softu z listą można zrobić (dump w loaderze), wtedy ma się gotowca.
Na wszelki wypadek dołączam edytor.
Załączniki
3329_B-C.rar
(225.49 KiB) Ściągnięto 494 razy
Jurek
Administrator
 
Posty: 3086
Dołączenie: 2007-06-12, 12:23
Miejscowość: Wrocław

Re: BigSat BS-S67CR - ???

Postprzez darekcho » 2011-01-26, 22:34

Witam Zrobiłem zrzut *dump file * tyle że edytor tego nie otwiera .Zastanawiam się czy coś zle robię ..?Edytor pracuje pod XP.Na wszelki wypadek wrzucam dump z TNK na dzien 25 01 2011 -licząc ze komuś uda się to edytorem otworzyc i podzieli się spostrzeżeniami
Załączniki
lista do 67 pod TNK na 25 01 2011.zip
(1000.98 KiB) Ściągnięto 473 razy
darekcho
 
Posty: 4
Dołączenie: 2011-01-22, 21:58

Re: BigSat BS-S67CR - ???

Postprzez darekcho » 2011-01-26, 23:10

PS Czy ktoś widział to :http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1660193.html ////*Soft pasuje od Globo-Opticum 4060CX* - Może się ktoś odnieść do tego czy aby na 100% tak jest ?(szkoda mego prywatnego sprzetu na ten eksperyment :-D )Pozdrawiam
darekcho
 
Posty: 4
Dołączenie: 2011-01-22, 21:58

Re: BigSat BS-S67CR - ???

Postprzez darekcho » 2011-01-27, 00:11

Ktoś miał rację ze softy takie same Globo I Big SAt (oprogramowania na bank pasują )//Pewnie ta sama Chinska manufaktura ale zawsze to lepiej.. ;-) Wrzucam dla potomnych bardziej rozbudowany edytor (od BIG SATA ) i SOFTY + EDYTOR z GLOBO OPTICUM 4060 CX
Załączniki
PC_Editor_BS-S67CR.zip
BIG SAT
(412.7 KiB) Ściągnięto 620 razy
Ostatnio edytowany przez Jurek, 2011-01-27, 09:05, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Bez złośliwości, ale programy od Globo były starsze niż nasze do BS-67 z Download i dodatkowo z listą kanałów dla Niemców. Poza tym to forum o sprzęcie GI...
darekcho
 
Posty: 4
Dołączenie: 2011-01-22, 21:58

Re: BigSat BS-S67CR - ???

Postprzez Jurek » 2011-01-27, 09:06

Dumpa raczej nie otworzysz w edytorze, ale możesz nim zrzucić listę kanałów bezpośrednio z tunera.
Jurek
Administrator
 
Posty: 3086
Dołączenie: 2007-06-12, 12:23
Miejscowość: Wrocław

Re: BigSat BS-S67CR - ???

Postprzez pgo » 2012-07-19, 21:43

Prosze o pomoc , co mam robić.

Podłączyłem tuner, który miał dzisiaj wgrane nowe oprogramowanie.

Niestety ekran pokazuje:

"Brak Kanału TV"

co jest grane ?
pgo
 
Posty: 1
Dołączenie: 2012-07-19, 21:36

Re: BigSat BS-S67CR - ???

Postprzez Jurek » 2012-07-20, 07:42

Trzeba go zaprogramować (przeszukać satelitę), po prostu na liście nie masz żadnych kanałów.
Jurek
Administrator
 
Posty: 3086
Dołączenie: 2007-06-12, 12:23
Miejscowość: Wrocław

Poprzednia

Powróć do Big Sat BS-S 67 Cr Conax

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron